Commercial Center - Woodland, Washington

Designed to provide a variety of lease spaces on a triangular site with maximum exposure to the neighboring highway.   The stepped facade with a tapered roof provides the best use of the tapering lot and gives individual spaces visibility to the street. Provisions for a bank branch with drive through windows were made at the prow of the site.  Metal roofing and varied color split face brick veneer make for a low maintenance exterior.  

Park Place Offices - Battle Ground, Washington

Two story office building with a covered entry accessing a central lobby with an open staircase and elevator. The office spaces are configured for two, three or four spaces per floor all with access to internal lobby and natural light and views. The exterior is low maintenance colored split face block with aluminum frame windows and pre finished metal trim.

Rons Automotive - Vancouver, Washington
Twelve and fourteen  service bay auto service shops with attached office and customer waiting area. Office and waiting areas provide view into service area for positive connection to bright and clean work areas inspiring customer confidence.

First Presbyterian Church - Vancouver, Washington
Remodel design to connect existing church with detached classroom building.  Accessibility improvements allow for all members to access classrooms, offices, child care and multipurpose rooms on two levels.  Elevator, new stairs and covered drop off area provide easy accessibility.

First Evangelical Church - Vancouver, Washington
Classroom wing renovations with seismic upgrades and sloped roof  addition to replace leaking flat roof.  Site Master Plan
for expansion of various church programs including expanded worship center and private school space, using the sloping site to zone the building for different programs.

Residence Addition with Pool and Terrace - Clark County, Washington
Renovation and addition to 1980’s era home providing a master suite on the main floor and improved connection between indoor and new outdoor living spaces. The expanded family room provides access to a new copper roofed terrace, outdoor kitchen and dining area and separate covered hot tub deck next to the master suite. The terrace steps down to the rear yard with new landscaping, swimming pool and pool house. The pool house includes a sauna, changing room with toilet and shower. Outside is a covered seating area with a kitchenette. The outdoor areas are oriented across pastures to views of the Cascades and Mt. Hood to the East.

Salmon Creek Farmhouse - Vancouver, Washington
1883 Farmhouse renovation and addition maintains the historic character of the residence while adding space for a new
guest bedroom, bath, mud room and garage. Connecting the addition to the existing structure is a new stair tower adding southern light to the stairwell area and new breakfast nook below.  A second floor master suite with walk-in closet and bath is located under the addition roof line, utilizing the available space and minimizing  the addition’s profile relative to the two story original residence.

Cannon Beach Residence
Fitting adequate space for a multigenerational family on a narrow south sloping lot with wide open views down the coast, this house meets a strict design criteria. The main spaces, living room, dining room and kitchen are placed on grade level along with the master suite for the parents opening to its own covered deck. The lower floor is for visiting adult children and grandchildren. It has a common area with bedrooms for children and bunk rooms for the grandchildren along with 2 bathrooms. A separate outside access allows for convenience. The floors are zoned separately for heating and operate independently allowing the residence to be used efficiently with varying family members

Shop Remodel into Accessory Dwelling Unit
ShopConversion of a 40'x40' shop into office with accessory dwelling unit. The garage and storage spaces continue to occupy the North side of the structure. The new entry at the East gives access to a home office then steps up to the living space. The living space is open to the pool terrace with a french door and window wall. Above the living spaces under the sloped hovering ceiling is an open sleeping loft and bath with a view across the living to the granite tiled terrace and pool.




Newsletter Sign Up